Tuesday, March 27, 2007

Η ΠΑΤΡΙΔΑ

Ξεκινωντας, θα ηθελα να ζητησω συγγνωμη απο τους Helix Nebulaeκαι un certain plume που ανεβαζω τοστ πριν απαντησω στην προσκληση τους. Στερεψις ρε παιδια στερεψις, τι να πω.

Αυτο το τοστ εχει σκοπο να θερμοπαρακαλεσει τους ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ να μου εξηγησουν τι ακριβως σημαινει αυτο το ΠΑΤΡΙΔΑ γι αυτους.

ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΛΛΑΔΑΡΑ. ΕΛΛΑΔΙΤΣΑ.

Τι στο καλο ρε παιδια. Καμενα φυλακια. Πατριδα. Παιδακια να πορπατανε βαριεστημενα ντυμενα στα μπλε. Πατριδα. Ταπεινωμενες ποδοσφαρικες εστιες. Πατριδα. Κακογραμμενα βιβλια ιστοριας. Πατριδα.

Για ονομα!
Η πατριδα, ο πατριωτισμος και οι λοιποι επι του θεματος -ισμοι ειναι εννοιες που δημιουργηθηκαν με αποκλειστικο σκοπο την φυλετικη επιβιωση, σε καιρους που η εκβαση ενος πολεμου στηριζοταν αποκλειστικα 1) στην αριθμητικη υπεροχη και 2) στο παθος με το οποιο ριχνονταν οι πολεμιστες στη μαχη.

Σε εποχες σαν και τουτες και κατ' αντιστοιχια οσον αφορα την σκοπιμοτητα παντα, θα συνεφερε πολυ περισσοτερο η προσκολληση σε εννοιες οπως:πυρινικοβομβισμος, φιλοαμερικανισμος, ευρωπαικοενωσιτισμος. Τα μαρμαρα και τα φτωχα δειγματα βυζαντινης τεχνης, δεν κανουσι τιποτις παιδια.

Αυτα επειδη πισω απ τις ιδεες υπαρχουσι τα ενστικτα που ψαχνουσι για στηριγμα(για να μην ξεχνιομεθα).

5 comments:

Anonymous said...

Το κοινό έχει παγώσει από το ξέσπασμα του καλλιτέχνη και περιμένει με αγωνία την επόμενη κίνησή του!

Anonymous said...

"Εξ ενστίκτου ειδωλολάτρες, μετατρέπουμε σε απόλυτο τα αντικείμενα των ονείρων και των συμφερόντων μας. Η ιστορία δεν είναι παρά μια παρέλαση ψεύτικων Απολύτων, μια διαδοχή ναών που αφιερώθηκαν σε προσχήματα, ένας εξευτελισμός του πνεύματος μπροστά στο Απίθανο."

- E.M. Cioran -

Fight Back said...

ελα μωρη ελλαδα
παμε για εορτασμο τρελο πασχα

Fight Back said...

ελλαδα εχεις ταλεντο (στο σουβλισμα)

Anonymous said...

Κορίτσια ανασυγκροτηθείτε όσο μπορείτε με σπιτικό φαΐ και πολύ ύπνο, ώστε να γράψετε και τίποτα. Το χρωστάτε στο κοινό σας.

Καλές γιορτές!