Sunday, April 22, 2007

Με γελουν τ' αυτια μου Νο 1

Ντρουμπουντρουμπουντρουμπουμ-
Ντρουμπουντρουμπουντρουμπουμ,
τα βραχιολια της Βροντουμ
*Βροντουμ:Μυθικη πολη, συχνα χαρακτηριζομενη ως "Η Αμμωδης Ατλαντιδα". Κρυμμενη καπου στα βαθη της ερημου Σαχαρας, η Βροντουμ παραμενει ακομα και σημερα ενα μυστηριο, και ως τετοιο παρουσιαζεται και στις λαικες αφηγησεις. Η προελευση της στα πρισσοτερα παραμυθια παρουσιαζεται ως θεικη. Συμφωνα με τις πληθωρα πηγων η Βροντουμ αποτελουσε την κατοικια μιας ημιανθρωπινης φυλης της οποιας η κορες ειχαν ερθει σε ..ερωτικη συνομιλια(σσ,αθανατε Τσιφορε!) με ελασσονες θεοτητες, πραγμα που οδηγησε στον εξορισμο τους απο τον αρχηγο. Η παραδοση αυτη θυμιζει εντονα τις ιστοριες των αποκρυφων ευαγγελιων και την υποτιθεμενη επιμειξια της Λιλιθ με τον Εωσφορο.
Εκπληξη προκαλει ομως και η αντιστοιχια με τον μυθο της Ατλαντιδας, καθως η Βροντουμ καταποντιστηκε σε μια αμμωδη τρικυμια, μεσα σε εναν εκωφαντικο θορυβο, αφηνωντας μονο τις κορυφες του ψηλοτερου ναου της να εξεχουν.
Κι ακομα και στις μερες μας, λεγεται οτι αν καποιο καραβανι ξεστρατισει, θα αντικρυσει τις κορυφες να ξεφυτρωνουν μεσα απο την αμμο σαν γεωμετρικα λουλουδια

6 comments:

αμμος said...

Αναγνωρίζω μια επιρροή από Μπόρχες ή με γελούν τα μάτια μου (Νο 235); Ωραίο κείμενο κορίτσια, αναρωτιέμαι για τη συνέχεια.

Άσχετο: Έχετε σκεφτεί να βάζατε την υπογραφή Σία ή Μέζα κάτω από τα κείμενα που ποστάρετε;

Κολοκύθι said...

Είσαι παράφρων.

Και η αλλη.

Fight Back said...

α οταν τα λεω εγω ειμαι κακος ε?
οταν τα λεει το κολοκυθι ?

γραψε pls και για το "τακα τακα τακα τα πεταλακια, ντριγκι ντριγκι ντριγκι τα κουδουνακια"

Sia+Meza said...

@Αχ ο Μπορχες...πολυ με αρεζει! ναι κυριε αμμε, το σκεφτηκαμε αλλα καταληξαμε οτι δεν υπαρχει λογος..αμα θελετε να μαθετε ποια ειναι ποιανης ρωτηστε μας και θα σας πουμε
@αει ρε..εγω μας βρισκω απολυτα υγιεις
@φφφφφφφφφφφστ!

Throgos said...

Πάντα το ήξερα. Από τις εποχές του νηπιαγωγείου ήξερα πως δεν βροντούσαν τα βραχιόλια, αλλά απλά ήταν βραχιόλια από την μυθικό πόλη. Χαίρομαι που κάποιος έκατσε και έκανε μια τόσο σημαντική για την ανθρωπότητα έρευνα και απέδειξε την ύπαρξη της περιβόητης Βροντούμ. Θα κοιμάμαι πιο ήσυχος τα βράδια. Καιρός να ανακαλύψετε και το βασίλειο της Συσαρχόντισσας Κυρίας, και τα μυθικά όντα Δεσκεμέ και Τοπάλι Κάρυ.

Sia+Meza said...

ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧ θΡΩΓΓΕ ΤΑ ΣΠΑΣ!!!!!!
Καλομελετα κι ερχεται!