Saturday, February 24, 2007

R.R. Eponymous (a.k.a Random Ranting)

Σημερον ητο μια σχετικως βαρετη μερα, ευτυχως που ο μπαμπακας του D.H. Lawrence ειχε καυλες τον Ιανουαριο και ετσι τον Σεπτεμβριο γεννηθηκε ο κυριος αυτος και μας εγραψε το υπεροχο "Ο εραστης της Λαιδης Τσαττερλυ".
Προ ολιγου μολις παρακεκολουθησα μετα του αδρεφου μου την..εχεμ ταινια "ΣΤΑΡ ΓΟΥΕΡΖ, ΔΕ ΡΙΒΕΝΤΖ ΟΦ ΔΕ ΣΗΘ" η αλλιως την ταινια-οπου-ολωνων-τα-μαλλια-ειναι-λαδωμενα-η-εξωφρενικα-χτενισμενα.
Μου δεδημιουργηθηκασι καποιες αποριες βεβαιως...τα ΚΑΚΑ ρομποτακια στην πρωτη σκηνη, πως πεπαρασυρθηκαν κι επεσαν απο το σουπερ-ντουπερ σκαφος του σουπερ-ντουπερ σοφου ΚΑΛΟΥ, αφου στο ΔΙΑΣΤΗΜΑ δεν υπαρχει αηρ? Ειμαι και της θεωρητικης, αυτα τα πραγματα με μπερδευουσι.
Επισης, το "ΓΟΥΕΗ ΟΦ ΔΕ ΤΖΕΝΤΑΙ" ειναι το εξης αραγε? "Never kill an unarmed enemy"
Γιαυτο και οταν ο Πανκακιστος γουαναμπι Εμπερορ στην αρχη της ταινιας ωθει τον Αννυ να σκοτωσει τον μικροτερου μεγεθους αλλα τρομακτικοτερης εμφανισης πανκακιστο, εχουμε μια ενδειξις(αθανατη Σουσου), οτι Ο Πανκακιστος ειναι οντως Πανκακιστος.
Αλλα αργοτερα στην ταινια, Ο Καλος αλλα Λιγο Λουζερ και Αχρηστος και οχι Τοσο Γαματος σαν τον Αννυ μαυρουλης ομορφουλης ειναι ετοιμος να σκοτωσει τον Πανκακιστο, τα πραγματα φαινεται να αλλαζουν λιγο..αρα το "ΔΕ ΓΟΥΕΗ ΟΦ ΔΕ ΤΖΕΝΤΑΙ" ειναι "Never kill an unarmed enemy, unless he's like TOTALLY evil!" ...ποσο βολικο ε?
Αγαπητη Αντζι Τζολι, εισαι μπροστα μου ανυπερασπιστη, χωρις τα μαχαιρια σου και χωρις το Μπραντ, κι επειδη εισαι μια θεα και σε ζηλευω θα σε σκοτωσω..χμμμ...δε μου ακουγεται καλο, θα το παρω "ΔΕ ΤΖΕΝΤΑΙ ΓΟΥΕΗ":"You re like, TOTALLY evil!" (bang bang..I shot you down..bang bang..you hit the ground..bang bang..)
Επισης, ενα αποφθεγμα για τη ζωη που εξηγαγα απο ευτουνη την ταινια ειναι το εξης:Οσο πιο κακος γινεσαι, τοσο πιο πολυ μαυρο αιλαινερ εμφανιζεται μυστηριωδως γυρω απο τα ματια σου...γιαυτο και λιγο πριν τσουρουφλιστει ο Αννυ εμοιαζε με το παληκαρακι απο τους Γκριν Ντεη.

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΣΦΟΔΡΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΧΑΣΑΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΦΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΥΠΕΡ ΕΞΤΡΑΔΙΑΓΑΛΑΞΙΑΚΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΑς ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΖΑΣ, ΚΑΙ ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ, ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ. ΑΝΤ'ΑΥΤΟΥ ΘΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΤΕ ΕΝΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΕΠΟΥΣ"ΤΑ ΑΓΓΛΙΚΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ ΤΗΣ ΜΕΖΑΣ"(Επιβλητικη μουσικη)

Ο μπαμπας της Μεζας οταν ηντουνε μιτσης, (μικρος), βαριοτανε να παει στ αγγλικα, κι ετσι εμαθε την αλφαβητα, αντε και το ονομα του στα αγγλικα.
Τωρα που μεγαλωσε, καταλαβε ποσο απαραιτητα του ειναι. Και τι εκανε ο ανηρ ετουτος? Πηγε να μαθει αγγλικα θα μου πειτε.
Ε λοιπον οχι. Ο ανηρ τουτος, αντι να περιμενει να παει να μαθει αγγλικα, και μετα να τα μιλησει, ελαβε την τολμηρην αποφασιν να υπερπηδησει το βαρετο σταδιο της εκμαθησης, και να προσγειωθει κατευθειαν στο επομενο, αυτο της ομιλιας.
Για να το πετυχει αυτο, επιστρατευσε διαφορα μεσα, κυριως αυτο της αντιληπτικης-απομνημονευτικης του ικανοτητας. Ξεπατικωνε ατακες απο ταινιες και τις χρησιμοποιουσε τσατρα πατρα, με φαιδρα εκαστοτε αποτελεσματα.
Οπως τοτε που εβλεπε μετα της οικογενειας το ΣΤΑΡ ΓΟΥΕΡΖ και ηκουσε τον Ιοντα να αναφωνει:"Aggree with you the council does!" Ο μεταφραστης στους υποτιτλους δεν διατηρησε το ιδιοτυπο της ομιλιας του Ιοντα, και μετεφρασε" Το συμβουλιο συμφωνει μαζι σου", με αποτελεσμα ο μπαμπας της Μεζας να ενθουσιαστει και να το επαναλαβει φωναχτα για να το απομνημονευσει. Αν δεν ηταν εκει η Μεζα για να τον σωσει, ο μπαμπας τωρα θα τριγυρνουσε στας Ευρωπας και θα αναφωνουσε "Aggree with you the council does!" σε καθε δυνατη ευκαιρια.
Επισης, ο μπαμπας πηγε ενα βημα παραπερα. Συνειδητοποιησε οτι οι Αγγλοι αλλα βλεπουν κι αλλα διαβαζουν, οποτε κι αυτος αποφασισε οτι βλεπει να το διαβαζει οπως γουσταρει, κι ετσι ακομα το πρωι που ξυριζεται το μπανιο αντιλαλλει απο τους ροκ ρυθμους του "ΑΗ ΟΦ ΔΕ ΤΗΤΣΕΡ", απο το γνωστο συγκροτημα ΣΑΡΒΑΙΒΟΡ.
Ελα ομως που τα μικρα, καθημερινα θαυματα ελλοχευουν σε καθε γωνια της ζωης, και μπορει ανα πασα στιγμη να σου κανουν ντου.
Ο ανθρωπος ετουτος που θα παραγγελνε τοστ και θα του φερναν πετρελαιο θερμανσης, πηγε προ ολιγου καιρου στην Πολωνια, οπου ειχε ενα καυγα με κατι Πολωνους. Καθως δεν ξερει πολωνικα, χρησιμοποιησε μια αλλη γλωσσε που δεν ξερει, τα αγγλικα. Και καθως μετεφερε στη Μεζα και στον αδρεφο της τα λεγομενα του, και ενω αυτοι κυλιοσασι στο πατωμα, ξαφνικα φτανει στο κομβικο σημειο:" Και τους λεω:ΓΙΟΥ ΧΑΒ ΤΟΥ ΕΜΠΡΕΗΣ ΓΙΟΡ ΧΙΣΤΟΡΙ". Και εχουνε μεινει αμφοτερα τα τεκνα στηλες αλατος. ΕΜΠΡΕΗΣ?ΕΜΠΡΕΗΣ? Ο ανθρωπος που ξεπατικωνει τα αγγλικα του απο τον Ιοντα και τον συμπαθη βασιλια της Ζουγκλας, ΕΜΠΡΕΗΣ?
Εκεινη την ημερα ολη η Πολωνια δεν εφαγε ψωμακι ειμαι σιγουρη, και το σωματειο Φουρναρηδων ακομα αναζητα τον Μπαμπα της Μεζας για να πληρωσει για τις συνθεμελα γκρεμισμενες επιχειρησεις τους.

10 comments:

DrStein said...

Εγώ έχω να πω ότι είναι ευχής έργον που στην σκηνή του ξυρίσματος περιορίζεται απλά στην αναφώνηση του γνωστού hit και δεν χρησιμοποιεί τα χέρια του σαν τον Rocky Balboa γιατί το αποτέλεσμα θα ήταν τραγικό.

mithrandir said...

Star Wars good might it be, but PapariseThis better is still, fsssss (anabei to lightsaber tou).

May the Paparoforce be with you!

Auta pathaineis otan mathaineis agglika apo dialogous George Lucas.
Enw egw eblepa tainies me ton Vincent Price kai twra milaw tin egglezikin aptaistws!

Anonymous said...

Τα ρομποτάκια μια χαρά φύγανε από το παράθυρο, πεπαρασύρθησαν υπό κενού αέρος. Φσσστ. Τα λέιζερ δυστυχώς δεν είναι ορατά με τη μορφή ακτίνων εις κενόν του διαστήματος και ουδέποτε μπορούν να ακουστούν οι ριπές τους.

"Νόου Λιούκ, άι αμ γιορ φάθερ".

Anonymous said...

Το μανιχαϊστικόν του όλου πράγματος:
α) συμπεριλαμβάνει μια αμφισβήτηση του ήθους των καλών τζεντάι που ετοιμάζονται να σφάξουν πανκάκιστους (αλλά οι καλοί τζεντάι δεν το κάνουν κι ο Sam Jackson έπαιζε τον ρόλο του "the second badest motafucka in the galaxy")
β) βάζει από το παράθυρο την ατάκα του Αϊλάινερ "you 're either with us or against us", η οποία συνδέει συνειρμικά τους πανκάκιστους με τους πανηλίθιους της νυν διακυβέρνησης των ΗΠΑ).

Κατά τ' άλλα, δεν μπορείτε να καταλάβετε και πολλά πράγματα γιατί είστε κοριτσάκια.

Υ.Γ. Ο μπαμπάς Μέζας έχει τη δύναμη μαζί του και να τον αφήσετε ήσυχο.

Anonymous said...

Άμα του στείλω εκείνο το γλυκύτατο κοκκινόμαυρο τυπάκο με τα κερατάκια θα σου πω μετά τι έχει ο πατήρ σου.

Anonymous said...

λοιπόν,έχει τον πράσινο μύλο με τον τόμας χαν και η νίτσα το σκασε!
σου θυμίζει κατιτις?

Sia+Meza said...

Αγαπητε Δοκτωρα, ιντηντ! Φανταζεσαι?? Οχι, ΦΑΝΤΑΖΕΣΑΙ?

Αγαπητε Μιθραντιρ,εμ, ο τυπος εχει παιξει ολον τον Ποε, διηγημα για διηγημα δεν εχει αφησει! Μηπως ξερεις που μπορω να βρω το Κονφεσιονς οφ εν Ινγκλις Οπιουμ Ιτερ?Και, ναι, θα ξαναφησουμε κομεντ στο παπαραηζ οταν βγαλετε ακρη αναμεταξυ σας, και καντε το συντομα παρακαλω μας εχει φαει η αγωνια!

Αγαπητε Αννυ, πως ακριβως μπορει να πεπαρασυρθει καποιος απο κενο αερος? Και ακτινας λειζερ δεν περιλαμβανε στα σιγουρα ο ολος παρασυρμος(τι λεω η γλωσσοπλαστρια), καθως ακριβως το γαματο τρικ σας ηταν οτι τα κανατε να "πεσουν" απο το σκαφος του (τοτε)μεντορα σας,σπρωχνωντας το με το δικο σας. Μου φαινεται δεν την εχετε δει την ταινια, πατε και βλεπετε μονο κατι Οικονομιδηδες και αηδιες, μου φαινεται δεν εισθε λατρης του καλου κινηματογραφου και θα σας αφαιρεσουν την κονκαρδα.
Καθολου αγαπητε Λουκ, αντιτιθεμαι σθεναρως στην σεξιστικη σου τοποθετηση, φαλλοκρατικο γουρουνι!
Τζο, τι προβλημα εχεις με το μπαμπα της Μεζας?(η τον δικο μου, δεν ξερετε δεν ξερετε, χαχα)? Μηπως τον ξερεις?

ΧαΡΝΙσον Φορντ Νατασα, ΧαΡΝΙσον Φορντ!:-) :-) :-)

Anonymous said...

Κανένα πρόβλημα με το μπαμπά.
Αν έχει τη δύναμη (φορς)μέσα του όμως πρέπει να μάθει να τη χρησιμοποιεί σωστά. Γιατί η αμάθεια οδηγεί στη σκοτεινή πλευρά της δύναμης. Εκεί που έχουν TiVo και Cookies!

mithrandir said...

Eisai (kai) tis biktwrianis sxolis e? To confessions to exw diabasei mono, den exw dei ti tainia. Logika ta panta uparxoun sto Amazon opote mporeis na to breis. Ektos kai an ennoeis na to breis sto internet, free kai ta toiauta, opote akura ola.

Anonymous said...

Confessions of an English Opium-Eater by Thomas De Quincey

Αυτό δεν ήθελες;